Köpvillkor och Säkerhet

Följande villkor gäller för Risfjells Sameslöjds webbutiks försäljning över Internet till myndig konsument i Sverige.

Priser

Samtliga priser anges i SEK, inklusive moms. Priset som anges på http://sameslojd.tictail.com vid köptillfället är det pris som gäller. I priset ingår även fraktkostnad 1:a klassbrev utan inlämningsid, expeditionsavgift och hanteringskostnad. Önskas Rekommenderad försändelse kan detta köpas till i vår webshop.

Säkra betalningar Betalning sker med  PayPal.

Leveranstid

Leverans från oss sker normalt 3-5 vardagar efter det att beställningen är gjord, om inte annan leveranstid anges vid produkten. Därefter tar Posten vid och paketen eller breven distribueras ut enligt deras egna villkor. Leverans sker till ditt närmsta post- och serviceställe. Samtliga varor levereras vid ett och samma tillfälle. Om en vara avviker mot den utlovade leveranstiden kontaktar vi er för ett godkännande om ny leverenstid samt klargör anledningen till förseningen. Ovanstående leveransvillkor gäller inom Sverige.

Leverans utanför Sverige

Vi skickar även varor utanför Sveriges gränser, kontakta oss på email: risfjell.se@gmail.com  Notera att här gäller särskilda leveransvillkor och fraktkostnad. 

International customers                               

We also send to other countries, the entire world.                       International shipping cost 325 SEK .                                                Delivery time up to 14 days.                                                    Contact us in email: risfjell.se@gmail.com if you have any  questions.               

Ej uthämtat paket

Vi debiterar 150 Kr för ej uthämtade paket för att täcka våra merkostnader.

Ångerrätt

Om du skulle ångra dig och vill lämna tillbaka varan är det bra att veta att Risfjells Sameslöjd vid försäljning till privatpersoner följer de regler för ångerrätt och återbetalning som gäller i Sverige (om inget annat avtalats).

Konsumentköplagen gäller ej om du köper till ditt företag. Varor sålda på REA/kampanj omfattas inte av ovanstående ångerrätt. Vi debiterar 150 Kr för ej uthämtade paket för att täcka våra merkostnader som returfrakt, expeditionsavgift, och hanteringsavgift. Att inte hämta ut ett paket är inte ett sätt att utnyttja ångerrätten. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Varor skall returneras till oss oanvända och utan skador i originalförpackning om sådan finns.

Ångerrätten för dig konsument är 14 dagar för samtliga nordiska länder och räknas från den dag då du tar emot produkten. -Risfjells Sameslöjd informerar alltid konsumenten om ångerrätten. -Det är viktigt att alltid kontakta oss innan något återsänds till oss. Du som konsument har rätt att själv välja kontaktväg för meddelande om att du ångrar köpet. -I ditt meddelande skall klart och tydligt framgå att du ångrar dig.

Ångerrätten gäller inte

- Vid avtal om kundspecifikt anpassade produkter.
- Då produkten på grund av beskaffenhet inte kan återlämnas.
- Om förseglingen brutits på tex ljudupptagningar.

Återbetalning

Om köpet hävs innan den dag då ångerfristen utgått har du som konsument rätt att återfå hela beloppet för köpet av produkten. Återbetalningen gäller samtliga tjänster och kostnader som konsumenten avtalat om i anslutning till köpet (gäller ej returkostnaden). Återbetalning sker senast 30 dagar efter att Risfjells Sameslöjd mottagit produkten i retur. Returkostnad till följd av ångerrätten (frakt och övriga avgifter t ex tull för att skicka tillbaka varan till Risfjells Sameslöjd) skall betalas av dig som konsument.

Transportskada

Konsumenten skall ej krävas att stå för kostnader som orsakats av transportskador när det är  Risfjells Sameslöjd som skickat produkten.    
- Om konsumenten skall returnera en produkt skall Risfjells Sameslöjd vid behov informera om hur   produkten skall förpackas.    
- Om konsumenten helt uppenbart låtit bli att följa anvisningar eller paketerat produkterna på ett felaktigt sätt, är det möjligt för Risfjells Sameslöjd att kräva ersättning. - Vid bristfällig emballering kan inte den som skickar produkten kräva ersättning vid transportskada.   
- Transportskadade produkter skall reklameras senast 5 dagar efter leverans av den part som mottagit produkten och meddela den andra parten i de fall ersättning kräves.

Returkostnader

Konsumenten skall betala eventuella returkostnader i de fall konsumenten utnyttjar ångerrätten. Risfjells Sameslöjd skall betala eventuella returkostnader för retur av reklamerad produkt.

Reklamation

Felaktiga eller trasiga varor skall reklameras till oss så snart som möjligt, dock senast 14 dagar från leverans. Skriv till oss på risfjell.se@gmail.com och beskriv felet samt uppge ordernummer, namn och telefonnummer. Skicka inte tillbaka något innan du har fått svar från oss.

Hantering av personuppgifter

Personuppgifter hanteras med sekretess och är ej tillgängliga för utomstående att ta del av. I och med din beställning godkänner du vår hantering av dina personuppgifter. Du har rätt att begära att få tillgång till, rättelse, begränsning och radering av de personuppgifter som Risfjells Sameslöjd har om dig, samt be om en kopia av dina personuppgifter i ett strukturerat maskinläsbart format. Vi följer dataskyddsförordningen (GDPR).

Följa rekommendationer

Risfjells Sameslöjd förbinder sig att följa de allmänna rekommendationer som konsumentmyndigheten i respektive land i Norden utfärdar (Konsumentverket i Sverige). Risfjells Sameslöjd förbinder sig också att följa de utslag i specifika kundärenden som utfärdats av opartiska myndigheter i respektive land (Allmänna reklamationsnämnden i Sverige).

 

Vi ser fram emot din beställning!

Risfjells Sameslöjd

Doris och Sven-Åke Risfjell

Adress
Risfjells Sameslöjd
Volgsjövägen 46
912 32 VILHELMINA
Telefon
0940-152 05
070-667 97 05

Innehar F-skattsedel